Vinterferieaktiviteter i Odense

Mangler I aktiviteter i Vinterferien, så er der spændende muligheder i Odense City og i Odense Zoo.

Mærk historiens vingesus og oplev et helt nyt skuespil med Koblingerne. 
I vinterferien kan I gå på opdagelse blandt de store lokomotiver og vogne i Danmarks Jernbanemuseum. Kør med veterantog for fuld damp, se skuespillet "Koblingerne og det store rod" eller løs sjove opgaver med en skattejagt i remisen. Hop på en tur med det populære minitog, leg på Børnebanegården eller hyg jer på den udendørs legeplads. Læs mere om Jernbanemuseets vinterferieaktiviteter  her.

Hils på fruerne i stuerne i Tidens Samling 
Man-torsdag i vinterferien kan du opleve fruerne, som byder inden for i de nostalgiske stuer. I udvalgte årtier og iklædt tidstypisk tøj fortælles der levende om hverdagen dengang olde var ung og bedste var barn. I udklædningsområdet er der rig mulighed for at prøve både tøj, hatte og tilbehør fra forskellige tidsperioder i det 20. århundrede. Læs mere her.

Vinterferie for hele familien hos Kunst Museum Brandts 
Museet har åbent alle dage i vinterferien med masser af oplevelser og kreativitet for hele familien. Gå på opdagelse i Pølsefabrikkens værksted, familieværkstedet Spektaklet med inspiration i Claude Cahun, sanseudstillingen Flødedrøm X Pølseskind eller oplev udstillingen "Verdens bedste Ib Spang Olsen". Læs mere her.

Snoet Vinterferie for børn på Møntergården
Vær med til at udforske fortidens teknologi, når Møntergården snor, slynger, væver og leger. Kom med på en rejse gennem fortidens forskellige måder at fremstille snore af bast, bomuld og uld. I stenalderen kan du prøve kræfter med rebfremstilling af planter. Når du kommer til jernalderen, kan du være med til at arbejde med uld på små væve. I vikingetiden kan du udfordre din familie til gamle lege hvor man bruger reb og snor. Og i 1800-tallet bliver der snoet og slynget fine snore af bomuld. Læs mere her.

Eventyr på Fodreisen med H.C. Andersen Paraden 
Har du lyst til at opleve Odense på en ny måde?
Tir-torsdag kl. 14.00-14.45 kan du gratis tage med på en fodrejse og opleve H.C. Andersens Odense. Tag med den standhaftige tinsoldat og H.C. Andersen, rundt på en eventyrlig tur gennem Odenses gamle kvarter, undervejs møder du eventyrfigurene. Mødested: H.C. Andersens Hus. 

ODEON - Krea-Café med stenmaling, fastelavnsris og maskeværksted
Kom og mal et smukt kunstværk på sten eller lav jeres helt eget fastelavnsris. Der er masser af skabeloner, fjer, glimmer, grene og karton at gå i krig med. Skal fastelavnskostumet have et ekstra pift, er der også mulighed for at klippe og dekorere sin helt egen maske.
Både store og små er velkomne hos Café ODEON Social til en uge med kreative aktiviteter

I H.C. Andersen Museum finder du børneuniverset VILLE VAU.
Ville Vau byder inden for til eventyrlig leg i flotte omgivelser og mange muligheder for kreativ udfoldelse i det smukke atelier. Kom ind og prøv hvordan seje og flotte kostumer er med til at fuldende din forvandling til konge, kat eller måske en svane. Du kan låne kongens karet og barberens saks, når du fordyber dig i sanseligt samvær med din familie. I atelieret kan du øve dig i kreative processer inspireret af H.C. Andersens kunstneriske metode og klippe klistre, så det er en lyst. Læs mere om VILLE VAU her.

I Odense Zoo kan du opleve magiske lysaftener 
I vinterferien forvandles zoologisk have til en eksplosion af lys og farver! Årets tema for er nordisk mytologi, og du kan derfor glæde dig til at opleve guder og ikke mindst guddommelige lysinstallationer. Læs mere her.