Efterårsferieaktiviteter i Odense

Mangler I aktiviteter til børnene i efterårsferien, så er der spændende muligheder i Odense City og i Odense Zoo.

Mærk historiens vingesus og oplev nyheden Lokomotivmester Busses værksted på Danmarks Jernbanemuseum.
I efterårsferien kan I gå på opdagelse blandt de store lokomotiver og vogne i Danmarks Jernbanemuseum. Se skuespillet "Koblingerne og den sorte røg", oplev nyheden "Lokomotivmester Busses værksted", hvor I kan prøve forskellige af Busses værktøj m.m. Hop på en tur med det populære minitog, leg på Børnebanegården eller hyg jer på den udendørs legeplads. Læs mere om Jernbanemuseets efterårsferieaktiviteter her.

Prøv forskellige vikingeaktiviteter eller kom med arkæologen på opdagelse hos Møntergården
Tag med på rundvisning og kom med, når arkæologen går på opdagelse og finder sjove og mærkelige fortællinger fra vikingetiden og middelalderen (anbefalet alder: 6-12 år) eller deltag i forskellige vikingeaktiviteter i efterårsferien.

Krea- og brætspilshygge hos Bog&Ide
I anledningen af efterårsferien og Magiske Dage, har Bog&Ide sammensat forskellige hyggelige aktiviteter. Tirsdag-onsdag kan du lave magiske efterårstegninger og være med i tegnekonkurrencen. Torsdag-lørdag kan du finde din indre magiker frem sammen med dine venner i brætspillet ”STUPEFY!”. Spillet står klar til at blive prøvet i butikken. Derudover har de sørget for goodiebags til de mindre børn (5-10 år), så længe lager haves.

Magiske væsner overtager Citys gader og stræder.
Den 20-22. oktober løber festivalen Magiske Dage af stablen, som er spækket med massevis af aktiviteter og kreative værksteder for hele familien. De fleste aktiviteter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og andre magi-interesserede uanset alder. Læs mere om festivalen her.

ODEON - kreativt værksted og jagten på gyldne blade 
I efterårsferien inviterer ODEON til efterårshygge, her kan du blandt andet tage til magisk-kreaværksted d. 17.-20. oktober, hvor du sammen med de mindste kan bygge perleplader, tegne, lave kastanjedyr, klippe og klistre. Der er sørget for alle materialer, så det er bare at komme forbi. Derudover kan du gå på jagt efter gyldne blade i foyeren. På hvert blad finder du et bogstav, der tilsammen er kodeordet, som kan frigive en lille overraskelse til alle børn i Café ODEON Social

Sanseudstillingen Flødedrøm x Pølseskind på Kunstmuseum Brandts
Flødedrøm x Pølseskind udfoldes som en spektakulær oplevelse for hele familien. Labyrintiske forløb og smukke rum lokker gæsterne på opdagelsesrejse i et barokt eventyrland. Kager flyver, desserter danser og i haven vokser der pølser på træerne. Udstillingen er særligt målrettet børn i alderen 2 – 8 år og deres voksne. Læs mere om udstillingen her.

I H.C. Andersen Museum finder du børneuniverset VILLE VAU.
Ville Vau byder inden for til eventyrlig leg i flotte omgivelser og mange muligheder for kreativ udfoldelse i det smukke atelier. Kom ind og prøv hvordan seje og flotte kostumer er med til at fuldende din forvandling til konge, kat eller måske en svane. Du kan låne kongens karet og barberens saks, når du fordyber dig i sanseligt samvær med din familie. I atelieret kan du øve dig i kreative processer inspireret af H.C. Andersens kunstneriske metode og klippe klistre, så det er en lyst. Læs mere om VILLE VAU her.

I Odense Zoo kan du opleve halloween, skattejagt samt kryb og kravl.
Fra efterårsferien kan du gå på opdagelse i den pyntede have, der bugner med fugleskræmsler, græskar, høballer, æbler og meget mere, der hører sig efteråret til. Gå på skattejagt med Professor Dyhr efter hans forsvundne noter eller kom helt tæt på diverse kryb og kravl i Darwins Hus. Læs mere om efterårsferiens program her.